HTML

Filmhíradó

Itt az ideje egy pártoktól független hírblog létrejöttének, amely objektíven tudósít a közelmúlt eseményeiről és a Kormány terveiről. Mi történik az ország házában, a gyárakban, a földeken és az otthonokban? Hit, remény és hazaszeretet. Munkáért kenyeret, hajrá Orbán Viktor!

Friss topikok

Linkblog

2010.08.04. 13:26 Budaphestie

OrbánViktor "rettenetesen hatékony" állam kiépítésén dolgozik

Orbán Viktor idejét nem sajnálva ellátogat az összes minisztériumba és személyesen egyeztet az elkövetkezendő négy év feladatairól. Jó hír: a Miniszterelnök már az első beszélgetéseken jelezte, hogy "rettenetesen hatékony" állam kiépítésén dolgozik.

Hétfőn közel nyolc órán át hallgatta Orbán Viktor Miniszterelnök az államtitkárok beszámolóit a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Habár a Magyar Köztársaság Miniszterelnökének nem dolga, hogy a napi ügyekben résztvegyen, Orbán Viktor mégis személyes felelősségének érzi, hogy a magyar nép ügyeit intéző minisztériumokban jól menjen a munka. A jelszó most a hatékonyság. Hatékonyság a kormányban, a gyárakban és a földeken.

Orbán Viktor a megbeszélésen "részletekbe menően felkészült volt, ami nagyon jólesett az ötven napja kemény munkára fogott kollégáknak" - fogalmazott az NGM egyik államtitkára. Innen üzenjük: Miniszterelnökünk felkészültsége nem csak az NGM munkatársainak esett jól! Minden itt élő magyar embert örömmel és bizakodással tölt el a tény, hogy Orbán Viktor ennyire a szívén viseli hazánk sorsát. Amíg sokan a vízparton nyaralnak, napoznak vagy horgásznak a nyári kánikulában, addig Magyarország első embere keményen dolgozik.

 Az [origo] által megkeresett minisztériumi vezetők azt mondták, a hétfői egyeztetés reggel kilenctől délután ötig tartott, amit csak egy negyedórás munkaebéd és néhány rövid kávészünet szakított meg. Eredetileg az NGM államtitkárának beszámolóira egyenként tizenöt percet szántak, de a miniszterelnök közbevetései, kérdései, a nyomukban kialakult szakmai viták miatt a beszélgetések elhúzódtak, esetenként fél óráig is eltartottak. A kormányfőt a tanácskozásra elkísérte Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára is, de a minisztériumi források szerint ő nem szólt közbe, csendben jegyzetelt. "Izgalmas, intellektuális beszélgetés volt, legfőképp arra volt kíváncsi, hogy eddig hol akadtam meg, milyen nehézségeim adódtak" - mondta a beszélgetésről az államtitkár az [origo]-nak.

 Egy neve elhallgatását kérő személy filmhíradónknak a következőt nyilatkozta: "Nagyon hasznos volt ez a minisztériumi beszélgetés, Orbán Viktor számos kérdésben kijelölte az irányt, amelynek mentén az MGN folytatni tudja a munkát. A Miniszterelnök Egyébként nyitott volt az új ötletekre, de rámutatott az elképzelések közt megbúvó hibákra és hiányosságokra is. Kár, hogy Orbán Viktorból csak egy van, mert meggyőződésem, hogy maradéktalanul alkalmas lenne arra, hogy a Gazdasági Minisztérium élére álljon, de tudjuk: az ő egy napja is csak 24 órából áll, és sajnos nem lehet ott mindig mindenütt."

Ha fizikailag ugyan nem is lehet ott, minden nap minden órájában érezzük a jelenlétét. A kezünket fogja, amikor a talicskát toljuk, a textilt szabjuk vagy akár amikor a reggelit készítjük, vagy a gyermekeinket tanítjuk. Köszönjük Orbán Viktor! Köszönjük Fidesz!

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika orbán fidesz viktor


A bejegyzés trackback címe:

https://filmhirado.blog.hu/api/trackback/id/tr702198159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása